Πως πληρώνετε περισσότερα καίγοντας λιγότερα

December, 19, 2017


Πως πληρώνετε περισσότερα καίγοντας λιγότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ! Εάν έχετε επαγγελματικό τιμολόγιο Γ22 και είστε ακόμα πελάτης της ΔΕΗ μπορεί να συμβεί και σε εσάς.

Χρέωση ισχύος και συντελεστής χρησιμοποίησης. Οι δυο αυτές μαγικές λέξεις μπορούν να μας κάνουν καταναλώνοντας λιγότερα να πληρώνουμε περισσότερα. 

Ας δούμε ένα παράδειγμα πελάτη της ΔΕΗ με τιμολόγιο Γ22 

Τον πρώτο μήνα ο πελάτης κατανάλωσε 2.900Kwh σε 30 ημέρες με μέγιστη ισχύ 20 KW και πλήρωσε 262€ (22€ για την ισχύ και 240€ για πάγιο και ενέργεια). Τον επόμενο μήνα με την ίδια ισχύ 20 KW κατανάλωσε λιγότερο - 2.650kwh - και πλήρωσε 263€! (44€ για την ισχύ και 240€ για πάγιο και ενέργεια) . Ένα ευρώ περισσότερο ενώ ''έκαψε'' 250 kwh λιγότερες.

Ζαλιστήκατε? Το allazorevma είναι εδώ για να σας το εξηγήσει. Αυτό συμβαίνει διότι ο συντελεστής χρησιμοποίησης ήταν κάτω του 20% στον δεύτερο λογαριασμό οπότε η χρέωση ισχύος διπλασιάστηκε. 

Πως θα το ελέγξετε? Δυστυχώς όταν διπλασιάζεται η χρέωση ισχύος δεν εμφανίζεται η πληροφορία στην ανάλυση των χρεώσεων. Θα πρέπει να υπολογίσετε τον συντελεστή χρησιμοποίησης με τα στοιχεία του πίνακα "ενδείξεις μετρητή". Εάν είναι μικρότερος από 20% τότε η τιμή της χρέωσης ισχύος έχει διπλασιαστεί. (μην ρωτάτε πως υπολογίζεται-θέλει τους ειδικούς του allazorevma.gr!).. 

Τέτοιου είδους προβλήματα έχει η πλειοψηφία των πελατών του τιμολογίου Γ22 της ΔΕΗ. Εάν δεν θέλετε να πληρώνετε περισσότερα καίγοντας λιγότερα σε έναν λογαριασμό αίνιγμα τότε επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να αλλάξετε, προς το καλύτερο.

 

allazorevma.gr