Οι τιμές του ρεύματος πέφτουν 

March, 31, 2020


Οι τιμές του ρεύματος πέφτουν 

Μέσα στην καταχνιά που ζούμε τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν αχτίδες φωτός. Οι τιμές που χρεώνουν οι πάροχοι ρεύματος έχουν πάρει καθοδική πορεία. Αυτό έγινε γιατί η τιμή που πληρώνουν και αυτοί για να αγοράζουν στην  χονδρική (η περίφημη οριακή τιμή συστήματος), πέφτει ραγδαία.

Οι χαμηλότερες τιμές στην λιανική είναι αποτέλεσμα της πρακτικής των παρόχων να μετακυλίουν αυτόματα το κόστος της χονδρικής στον  καταναλωτή μέσω των ρητρών οριακής τιμής. Η ειρωνεία είναι ότι αυτή η αμφιλεγόμενη πρακτική δουλεύει τώρα υπέρ των καταναλωτών. Για παράδειγμα πάροχος ο οποίος χρέωνε μέχρι πρόσφατα 21 ευρώ την μεγαβατώρα για ρήτρα ΟΤΣ  χρεώνει στον πιο πρόσφατο λογαριασμό 7 ευρώ την μεγαβατώρα. Αυτό οδηγεί σε αύξηση του εκτιμώμενου οφέλους σε σχέση με την ΔΕΗ που δεν χρεώνει προς το παρόν ρήτρες.

Να θυμίσουμε ότι ο μόνος τρόπος για να δείτε την επίπτωση των χαμηλότερων τιμών στο δικό σας όφελος είναι να χρησιμοποιήσετε το allazorevma.gr γιατί είναι το μόνο εργαλείο που περιλαμβάνει στον υπολογισμό του ως επιλογή την χρέωση ρήτρας ΟΤΣ 

Διαβάστε περισσότερα στο allazorevma.gr/ots
 

allazorevma.gr