Οι Γυμνοί Αγωγοί Ρεύματος Σκοτώνουν.

April, 2, 2021


Οι Γυμνοί Αγωγοί Ρεύματος Σκοτώνουν.

Λυπούμαστε που το σημερινό μας γράμμα δεν φέρνει ευχάριστα νέα.

Τρεις συνάνθρωποι μας έχασαν την ζωή τους εργαζόμενοι στο δίκτυο ηλεκτρισμού στην Ευβοια. Ηταν υπάλληλοι εταιρείας που εργάζεται ως εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ. Το συμβάν έρχεται σε συνέχεια ανάλογου στην Ζάκυνθο πρόσφατα - τον Σεπτέμβριο του 2020 -  όπου ένας υπάλληλος εργολάβου του ΔΕΔΔΗΕ πάλι, έχασε την ζωή του.

Το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ είναι σε μεγάλο μέρος του εναέριο με γυμνούς αγωγούς. Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους σ ' αυτό, τους περίφημους εναερίτες, είναι μεγάλος. Θέλει πολύ προσοχή και κυρίως εγρήγορση - οι κανόνες ασφαλείας πρέπει να τηρούνται ευλαβικά συνεχώς.

Οι εναερίτες είναι πια από ότι φαίνεται υπάλληλοι εργολάβων. Το δίκτυο της ΔΕΗ έχει χτιστεί - στα ηρωικά της χρόνια τον περασμένο αιώνα  -από εναερίτες μόνιμους υπαλλήλους της ΔΕΗ. Η οποία είχε και δική της σχολή τεχνιτών (στο Μπογιάτι). 

Τον θρήνο για τους ανθρώπους που χάθηκαν πρέπει να ακολουθήσει η ώρα των επιλογών και των αποφάσεων. Υπογείωση των δικτύων; Πολύ ακριβή - γιατί όχι εναέριοι αλλά μονωμένοι αγωγοί; Τεχνίτες εργολάβων; Γιατί όχι μόνιμοι υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ έμπειροι και κατάλληλα εκπαιδευμένοι;

Ο ΔΕΔΔΗΕ πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει εκδώσει κάποια σχετική ανακοίνωση.

 

allazorevma.gr