Πληρώνετε το Ρεύμα πιο ακριβά από 10 λεπτά την κιλοβατώρα;

July, 6, 2021


Πληρώνετε το Ρεύμα πιο ακριβά από 10 λεπτά την κιλοβατώρα;


Οι τιμές στο ρεύμα έχουν αρχίσει εδώ και ένα μήνα να αυξάνονται ταχύτατα. Πρώτα οι τιμές χονδρικής. Θα ακολουθήσουν οι τιμές στην λιανική.

Μέσω των ρητρών οριακής τιμής συστήματος. Τώρα πια και από την ΔΕΗ.

Η πρόβλεψη είναι ότι αυτό θα διαρκέσει τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο Πως θα αντιμετωπίσει ο καταναλωτής αυτή την κατάσταση;


Ιδού ορισμένες ιδέες από το allazorevma.gr:

   -   Διαβάζουμε πλέον με προσοχή τον λογαριασμό μας. Υπολογίζουμε σωστά την τιμή των ανταγωνιστικών χρεώσεων. Όλα μέσα: πάγια, "ρήτρες αναπροσαρμογής", "συνδρομές", "κόστη προμήθειας", "προσαρμογές με βάση το άρθρο Χ.Χ της σύμβασης" κλπ. (αν χρειαστούμε   βοήθεια ρωτάμε το allazorevma.gr)


  -   Το καμπανάκι χτυπά όταν το συνολικό ανταγωνιστικό μέρος της τιμής ξεπερνάει τα 10 λεπτά την κιλοβατώρα. Ξεχνάμε τα 3,9 λεπτά που μας υποσχέθηκαν. Αυτή η τιμή δεν είχε από την αρχή σχέση με την πραγματικότητα. Τελευταία έχει περάσει στην περιοχή του θρύλου.


  -  Μπαίνουμε στο allazorevma.gr και ψάχνουμε εναλλακτική λύση. Προσοχή όμως: Επιλέγουμε να δούμε τα αποτελέσματα με την επιβάρυνση του συντελεστή οριακής τιμής. Άλλωστε γι' αυτό μπαίνουμε στο allazorevma.gr -γιατί μόνο αυτό υπολογίζει την επιβάρυνση αυτή.


  -   Στα αποτελέσματα επιλέγουμε να δούμε τιμολόγια με σταθερή τιμή (χωρίς ρήτρα οριακής τιμής). Επιλέγουμε το φθηνότερο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και εφάπαξ δώρο από τον Πάροχο ή και από το allazorevma.gr για την αλλαγή. Ακόμα καλύτερα.

Έχουμε τώρα δέσει την τιμή που πληρώνουμε για ρεύμα για το επόμενο δωδεκάμηνο. Κλείνουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες των διαφημίσεων. Μόλις περάσει η περίοδος αυτή, το ξαναβλέπουμε. Πάλι στο allazorevma.gr.

 

allazorevma.gr