5 τρόποι για να μειώσετε το κόστος λειτουργίας του κλιματιστικού σας

Αναμφισβήτητα, η προσπάθεια να κρατήσουμε το σπίτι μας ζεστό τις μέρες του χειμώνα μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Εάν το κλιματιστικό σας είναι παλιό και χαμηλής ενεργειακής κλάσης μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα υψηλής απόδοσης. Ακόμα και εάν έχετε κλιματιστικό με υψηλό βαθμό ενεργειακής απόδοσης μπορείτε ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές να μειώσετε κι άλλο τον λογαριασμό σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα φίλτρα του κλιματιστικού είναι καθαρά. Συνήθως χρειάζονται καθαρισμό ή αλλαγή κάθε δυο μήνες. Μεγάλες ποσότητες σκόνης και ρύπων πάνω στο φίλτρο δυσκολεύουν τη ροή του αέρα.
  • Ρυθμίστε την ταχύτητα του ανεμιστήρα στο αυτόματο, ώστε η ταχύτητα του να είναι πάντα σωστή ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου
  • Εάν θέλουμε το σπίτι μας ζεστό για αρκετές ώρες της ημέρας καλό είναι να μην κλείνουμε το κλιματιστικό τις ώρες που λείπουμε ή το βράδυ. Μπορούμε να το αφήνουμε σε λειτουργία, ρυθμίζοντας το θερμοστάτη σε μικρότερη θερμοκρασία.
  • Τέλος μπαίνουμε στο allazorevma.gr και αλλάζουμε γρήγορα, εύκολα και ηλεκτρονικά στον φθηνότερο για εμάς Πάροχο, ώστε να μειώσουμε και άλλο τον λογαριασμό μας
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Scroll to Top