Εταιρεία

Το allazorevma.gr είναι η πρώτη ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών ρεύματος και φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2015, παρουσιάστηκε στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στους Παρόχους Ηλεκτρισμού τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς και μετά από δοκιμαστική περίοδο λίγων μηνών άρχισε να λειτουργεί εμπορικά τον Μάρτιο του 2016.

Το allazorevma.gr προσφέρει ανεξάρτητες, αντικειμενικές και αξιόπιστες.υπηρεσίες στους Έλληνες καταναλωτές ισάξιες με τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές. Έχοντας προλάβει κατά 5 χρόνια την Ευρωπαϊκή Οδηγία (944/2019) που επιβάλλει την ύπαρξη ιστοσελίδων σύγκρισης τιμων ενέργειας σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ απο το 2020.

Το allazorevma.gr ανήκει στην Clarus ΑΕ Εταιρεία Παροχής Ενεργειακών Υπηρεσιών που ιδρύθηκε το 2010 και της οποίας απο το 2015 αποτελεί την κύρια δραστηριότητα. Οι μετοχές της Clarus AE ανήκουν στο σύνολό τους στους σχεδιαστές και διαχειριστές της ιστοσελίδας Αθανάσιο Γκίκα και Νικήτα Μακρίδη και μέλη των οικογενειών τους.

Ο κ Γκίκας εργάστηκε στην ΔΕΗ την περίοδο 1980-1989. Από το 1989 έως το 2005 ήταν σύμβουλος επιχειρήσεων. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με MBA από το Columbia Business School, όπου σπούδασε με χορηγία του ιδρύματος Fulbright. Οραματιστής της “έξυπνης” ηλεκτρικής ενέργειας εδώ και 40 χρόνια. Τεκμήριο η επιστολή που έστειλε στους προϊσταμένους του το 1982 ως νεαρός μηχανικός της ΔΕΗ προτείνοντας στην Επιχείρηση να πειραματιστεί με ηλεκτρονικούς μετρητές  και οριακή τιμολόγηση του ρεύματος. Επιστολή που έμεινε αναπάντητη.

 

Ο κ, Μακρίδης είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός. Έχει πολυετή εμπειρία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων ενεργειακών παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Είναι βασικό στέλεχος της ομάδας που σχεδίασε και υλοποίησε το allazorevma.gr και έχει πλέον την ευθύνη της διαχείρισης και της ανάπτυξής του. Η ενασχόλησή του με την λιανική αγορά ρεύματος στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια τον έχει κάνει ειδικό στην αποκωδικοποίηση των Συμβάσεων Προμήθειας ρεύματος και αερίου. Εχει χρειαστεί να τις εξηγήσει εκτός από χρήστες του allazorevma.gr και σε Προμηθευτές.

 
Scroll to Top