Χρεώνει η ΔΕΗ Ρήτρα Αναπροσαρμογής σε σταθερά τιμολόγια;

Στην διάρκεια της παρούσας κρίσης, οι καταναλωτές και οι φίλοι του allazorevma.gr αντιμετώπισαν πρωτοφανείς καταστάσεις, ελέγχοντας λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος όλων σχεδόν των Παρόχων :

  • Χρέωση ρήτρας αναπροσαρμογής με μηδενική κατανάλωση
  • Αλλαγή τιμολογίου σε μεταβλητό μετά από ενημέρωση στον προηγούμενο λογαριασμό που χρειαζόταν μεγεθυντικό φακό να την διαβάσει κανείς
  • Αλλαγή τιμοκαταλόγου για νέους πελάτες τα μεσάνυχτα της προηγούμενης από την κατάργηση του σταθερού τιμολογίου
Αυτό που δεν είχαμε δεί, αλλά είναι πλέον απτή πραγματικότητα, είναι λογαριασμοί της ΔΕΗ σταθερού τιμολογίου (του περίφημου myHome Online) με χρέωση Ρήτρας Αναπροσαρμογής. Χωρίς καμία προειδοποίηση στους πελάτες της.
 
Είχαμε από τον Σεπτέμβριο του παρελθόντος έτους εκτιμήσει ότι ΔΕΗ έχει ζημιές λόγω των τιμολογίων αυτών. Αυτό επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από επίσημα κυβερνητικά χείλη: Η ΔΕΗ θα έχει ζημιές στο 2021 (ή “οριακά κέρδη”!)
 
Δεν περιμέναμε όμως ότι η ΔΕΗ θα έφτανε σε κινήσεις πανικού. Την μονομερή παραβίαση των όρων συμβάσεων προμήθειας των ζημιογόνων σταθερών τιμολογίων της με προφανή σκοπό το περιορισμό των ζημιών της.
 
Κατόπιν των παραπάνω και λαμβάνοντας επιπρόσθετα υπόψιν ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού αυτή την  περίοδο ελέγχει την ΔΕΗ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, το allazorevma.gr απέσυρε από τον αλγόριθμό του τα σταθερά τιμολόγια της ΔΕΗ γιατί υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι δεν είναι διαθέσιμα στην πράξη.
 
Στο μεταξύ, οι άτυχοι καταναλωτές που πήραν τους περίεργους αυτούς λογαριασμούς (αλλά και εμείς στο allazorevma.gr) είναι σε αναμονή  εδώ και δύο εβδομάδες της απάντησης της ΔΕΗ για το θέμα.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Scroll to Top