Δεν Είδατε Τίποτα Ακόμα στην Επιδότηση του Ρεύματος – Προσοχή στις 300 κιλοβατώρες!

Το allazorevma.gr ενημερώνει τους φίλους του ότι το μεγαλύτερο μέρος των επιδοτήσεων που υποσχέθηκε η κυβέρνηση για να καλύψει τις αυξήσεις στο ρεύμα, θα αρχίσει να δίνεται μέσω των λογαριασμών των Παρόχων από αρχές Δεκεμβρίου!

Συνολικά ένας καταναλωτής με 300 κιλοβατώρες τον μήνα κατανάλωση θα εισπράξει 9+18+39+39=105 ευρώ για τους τέσσερεις μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο (αν είχε την ατυχία να είναι σε τιμολόγιο με σταθερή τιμή θα εισπράξει μόνο 6+6+6+6=24 ευρώ).

Προσοχή όμως:  Η κατανάλωση πάνω από τις πρώτες 300 κιλοβατώρες τον μήνα (συνολικά ημερήσια και νυκτερινή) δεν επιδοτείται! Κάθε πρόσθετη κιλοβατώρα είναι οικονομική καταστροφή. Καιρός για οικονομία στο ρεύμα. 

Η ευχάριστη αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που καθορίζει τις λεπτομέρειες βγήκε τελικά στις 22 Νοεμβρίου με εφαρμογή 5 μέρες μετά δηλαδή στις 27 Νοεμβρίου.

Πολλοί καταναλωτές έχουν ήδη πάρει κάποια “ψιχία” από την επιδότηση γιατί οι Πάροχοι ενεργώντας με καλή πίστη μοίρασαν ένα πρώτο ποσό με βάση ένα άτυπο email που πήραν από την κυβέρνηση στα μέσα Σεπτεμβρίου (δεν το πήραν όλοι οι Πάροχοι  – μερικούς τους ξέχασαν). Από τις 22/11 όμως ισχύει επίσημα η ΚΥΑ που πρέπει να την εφαρμόσουν αναδρομικά (τα λεφτά οι Πάροχοι θα τα πάρουν του χρόνου και η εκκαθάριση θα γίνει το 2023!)

Διαβάζουμε συνεπώς με προσοχή τον λογαριασμό μας γιατί για τις καταναλώσεις Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου τουλάχιστον, η επιδότηση μπορεί να φθάνει και το 50% της ανταγωνιστικής χρέωσης.

Οι επιδοτήσεις έχουν συμπεριληφθεί στον αλγόριθμο του allazorevma.gr και οι χρήστες μας μπορούν έτσι να δουν εύκολα το πως η διαφορά στην επιδότηση επηρεάζει την σύγκριση μεταξύ σταθερών και μεταβλητών τιμολογίων.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Scroll to Top