Έκτακτο Αναδρομικό επίδομα έως 600 ευρώ – Κάναμε τον υπολογισμό – Τι ποσό να περιμένετε

Δικαιούχοι είναι οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές Α’ κατοικίας, με οικογενειακό εισόδημα έως 45.000€ για το 2020 για τους λογαριμαούς ρεύματος που εκδόθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022 (καλύπτονται ποσά αύξησης πάνω απο 30 ευρώ για την περίοδο συνολικά)

Το ποσό επιστροφής υπολογίζεται, ανά μήνα, σύμφωνα με τον ακόλουθο μαθηματικό τύπο:

Ποσό επιστροφής = [Ποσό ρήτρας αναπροσαρμογής λογαριασμού που εκδόθηκε εντός του μηνός – Ποσό έκπτωσης από το κράτος επί της ρήτρας αναπροσαρμογής – Ποσό έκπτωσης από τον πάροχο επί της ρήτρας αναπροσαρμογής] * Ποσοστό συνιδιοκτησίας ή χρήσης * 60%.
 
Υπολογισμός αναδρομικής επιδότησης από το allazorevma.gr
 
Ένας καταναλωτής με μεγάλη κατανάλωση  500 kwh τον μήνα θα λάβει αναδρομικά 240€. (Θα έχει ήδη χρεωθεί ρήτρα για την επιδοτούμενη αναδρομικά περίοδο περίπου 700€ ενώ θα έχει λάβει 300€ ως επιδότηση)
 
Ένας καταναλωτής με μέση κατανάλωση 310 kwh τον μήνα θα λάβει αναδρομικά 84€. (Θα έχει ήδη χρεωθεί ρήτρα για την επιδοτούμενη αναδρομικά περίοδο περίπου 440€ ενώ θα έχει λάβει 300€ ως επιδότηση).
 
Προσοχή! Ακομη δεν έχει διευκρινιστεί τι θα θεωρηθεί ως έκπτωση ρήτρας από τον Πάροχο αφου δεν έχουν οριστεί με αυτήν τον ονομασία σε κανένα Πάροχο τέτοιες εκπτώσεις. Αν εκεί συμπεριληφθούν οι έκτακτες εκπτώσεις λόγω αύξησης των τιμών, οι πελάτες κυρίως του δεσπόζοντα παρόχου (ΔΕΗ) θα λάβουν μικρότερα ποσά αναδρομικής επιδότησης σε σχέση με αυτά των εναλλακτικών
 
Ο δικαιούχος υποβάλλει αίτηση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία θα ανοίξει στο περιβάλλον του gov.gr. Η ηλεκτρονική εφαρμογή προβλέπεται να ανοίξει στις αρχές Ιουνίου ενώ τα  ποσά προβλέπεται να πιστωθούν προς το τέλος Ιουνίου.
 
Με βάση τον αριθμό του μετρητή, η πλατφόρμα θα αντλεί από τις εταιρείες – παρόχους 1) το ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής, 2) την έκπτωση που έχει δώσει το κράτος (Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης) και 3) την έκπτωση που έχει δώσει ο ίδιος ο πάροχος
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Scroll to Top