Tα προγράμματα της ΔΕΗ My home enter και My home online περιλαμβάνονται στην σύγκριση του allazorevma.gr με επιφύλαξη γιατί εχουν τεθεί υπόψη μας περιπτώσεις που δεν είναι διαθέσιμα χωρίς ρήτρες αναπροσαρμογής σε όλη την διάρκειά τους.
Η Clarus ενημερώνει τους χρήστες του allazorevma.gr και το ευρύ καταναλωτικό κοινό:
-H Clarus Εταιρεία Ενεργειακών Υπηρεσιών που διαχειρίζεται το allazorevma.gr απέστειλε την 1η Νοεμβρίου 2021 επιστολή στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (με κοινοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για πληροφόρησή της) στην οποία παρέθεσε στοιχεία που κατα την άποψή της αποτελούν ισχυρές ενδείξεις ότι η ΔΕΗ χρησιμοποιεί πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού ειδικά στην τιμολόγηση των σταθερών της προγραμμάτων (MyHome Online και MyHome Enter). Μεταξύ άλλων η Clarus στην επιστολή της εξέφρασε την ανησυχία ότι η ΔΕΗ λειτουργεί με ζημιές.
-Η ΔΕΗ ανακοίνωσε τις οικονομικές της καταστάσεις για τους πρώτους εννέα (9) μήνες του 2021 στις 30 Νοεμβρίου 2021. Στην περίοδο αυτή η ΔΕΗ παρουσίασε ζημιές προ φόρων ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ.
– Σχεδόν ταυτόχρονα με την δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων του 9μήνου, η ΔΕΗ ανακοίνωσε αυξήσεις από 1η Δεκεμβρίου 2021 στα σταθερά της τιμολόγια (αυτά που αναφέρονται στην επιστολή της Clarus στην ΡΑΕ). Το ποσοστό της αύξησης αυτής (από 10 σε 17 λεπτά την κιλοβατώρα περίπου) ήταν το μεγαλύτερο που έχει παρατηρηθεί στην αγορά ρεύματος από οποιονδήποτε προμηθευτή μέχρι τώρα.
– Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε στις 20 Δεκεμβρίου 2021 ότι ξεκινά “αυτεπάγγελτη” έρευνα στην αγορά ρεύματος (ειδικά σε πελάτες Χαμηλης Τάσης, δηλαδή οικιακούς και μικρούς επαγγελματικούς) μεταξύ άλλων για πιθανή κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης (“δεσπόζων” πάροχος στην αγορά είναι βέβαια η ΔΕΗ).
-Η Clarus στις 22 Δεκεμβρίου 2021 δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή στην οποία προτείνει στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να πάρει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες ώστε να εξασφαλιστεί μακροπρόθεσμα η ύπαρξη ανταγωνισμού. Με τελικό στόχο το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ μειωθεί απο το 65% σήμερα σε λιγότερο από το 35% τα επόμενα 2- 3 χρόνια.
– Αναμένουμε λοιπόν (με κομμένη την ανάσα!) τα αποτελέσματα της έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την παρέμβαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
– Το Απρίλιο του 2022 η ΔΕΗ ανακοίνωσε ζημίες ύψους μεγαλύτερες από 200 εκατομμύρια ευρώ για τον τομέα της Εμπορίας, δηλαδή στην δραστηριότητά της στην λιανική αγορά ρεύματος.
Οπως βλέπετε στη αγορά του ρεύματος ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς – για περισσότερους από έναν λόγους. Καλή Τύχη στην επιλογή παρόχου!