Η Ρώμη Δεν Χτίστηκε σε Μια Μέρα – Τρία Χρόνια Δείκτης Τιμών του allazorevma.gr

Το allazorevma.gr, η πρώτη και μόνη αξιόπιστη, ανεξάρτητη και αντικειμενική πηγή πληροφορίας για τους Έλληνες καταναλωτές ρεύματος και φυσικού αερίου, γιορτάζει τα τρία χρόνια (Απρίλιος του 2020) του Δείκτη Τιμών Ρεύματος που καταρτίζει από τότε κάθε μήνα.

Με την ευκαιρία της επετείου παρουσιάζουμε στο παρακάτω διάγραμμα την εξέλιξη στα τρία αυτά χρόνια του μεριδίου αγοράς της ΚΕΗ (γνωστής ως ΔΕΗ) στη Χαμηλή Τάση. (Όπως είναι γνωστό ο Δείκτης καταρτίζεται με στάθμιση των τιμών ανάλογα με το μερίδιο αγοράς των Παρόχων).

Παρατηρούμε ότι στα τρία αυτά χρόνια το μερίδιο αγοράς της ΚΕΗ έπεσε από το 70% στο 65% που ισοδυναμεί με μια τάση των 1,67% τον χρόνο. Με το ρυθμό αυτό, η μνημονιακή υποχρέωση της ΚΕΗ να πέσει κάτω από το 50% μέχρι το 2019 θα επιτευχθεί σε 9 χρόνια από σήμερα δηλαδή το 2032. Για να μειωθεί το μερίδιο αγοράς της ΚΕΗ στο 35% που είναι, κατά την άποψή του allazorevma.gr, προϋπόθεση για να υπάρξει επαρκής ανταγωνισμός στην αγορά, θα χρειαστούν 18 χρόνια – δηλαδή θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2041.

Όπως λέει και το ρητό, πράγματι “Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια Μέρα – Roma uno die non est condita”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Scroll to Top