Κλιματιστικό vs. ηλεκτρική σόμπα αλογόνου – χαλαζία

Πολλοί, ενώ έχουμε κλιματιστικό στο σπίτι μας, έχουμε προμηθευτεί και κάποια ηλεκτρική σόμπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα, λόγω μη λειτουργίας της κεντρικής μας θέρμανσης
Ας δούμε βήμα-βήμα την μάχη για την πιο συμφέρουσα ηλεκτρική θέρμανση.
1 – Κατανάλωση
Μια σόμπα αλογόνου ”καίει” με όλες τις σκάλες αναμμένες ρεύμα με ρυθμό 2.500 watt ανα ώρα. Ένα ισοδύναμο κλιματιστικό (9.000btu) ”καίει” με ρυθμό περίπου 800 Watt, ανά ώρα  Αν μάλιστα το κλιματιστικό είναι τύπου inverter η κατανάλωση ανά ώρα είναι ακόμα μικρότερη.
2 – Κάλυψη 
Το κλιματιστικό λόγω του ανεμιστήρα που διαθέτει, μπορεί να καλύψει περισσότερα τετραγωνικά και με καλύτερη κατανομή της θερμοκρασίας μέσα στον χώρο.
3- Ταχύτητα
Η σόμπα χαλαζία/Αλογόνου αναπτύσσει μεγαλύτερες θερμοκρασίες, Θερμαίνει μέσω του αέρα άλλα και μέσω ακτινοβολίας, οπότε θερμαίνει τον χώρο που καλύπτει γρηγορότερα.
2-1 υπέρ του κλιματιστικού λοιπόν, Εάν έχουμε ήδη όμως αγοράσει μια ηλεκτρική σόμπα, θα μας είναι χρήσιμη ως συμπληρωματική θέρμανση σε ώρες με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, εκεί όπου το κλιματιστικό θα αρχίσει να δυσκολεύεται.
Μην ξεχνάτε να εκμεταλλεύεστε τις ώρες του νυχτερινού τιμολογίου ( εάν έχετε νυχτερινό ) καθώς και να κλείνετε τις βραδυνές ώρες παντζούρια και κουρτίνες.
Όποια μέθοδο ηλεκτρικής θέρμανσης και εάν επιλέξετε, φροντίστε να μην την πληρώσετε ακριβά αλλάζοντας Πάροχο με τo allazorevma.gr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Scroll to Top