Με την ευκαιρία έναρξης από 1η Μαΐου του καλοκαιρινού νυχτερινού ωραρίου

Σε ισχύ από 1η Μαΐου τίθεται το καλοκαιρινό ωράριο του νυχτερινού τιμολογίου. Το νυχτερινό τιμολόγιο έχει δύο διαφορετικά ωράρια, για χειμώνα και καλοκαίρι. Από Μάιο μέχρι και Οκτώβρη ισχύει το ωράριο 23:00-7:00, ενώ τους υπόλοιπους μήνες 15:00-17:00 και 02:00-08:00.

Με την ευκαιρία αυτής της προγραμματισμένης αλλαγής, το allazorevma.gr σημειώνει και υπενθυμίζει την ωφέλεια που μπορεί να έχει η απόκτησή του. Αν δεν έχετε νυχτερινό τιμολόγιο πρέπει να γνωρίζετε ότι πιθανώς να σας συμφέρει να το αποκτήσετε, εάν προτίθεστε να μεταφέρετε ένα μέρος της κατανάλωσης σας την περίοδο της μειωμένης χρέωσης, (πχ. χρήση συσκευών όπως πλυντήριο ρούχων ή πιάτων, ηλεκτρική κουζίνα, θερμοσίφωνας).

Αν δεν έχετε νυχτερινό ρεύμα, προτείνουμε ένα απλό τρόπο να πάρετε μια εκτίμηση της ωφέλειάς σας εάν το επιλέξετε:

Κάνετε δύο συγκρίσεις με το allazorevma.gr. Μια με το σημερινό σας τιμολόγιο και μια με το νυχτερινό τιμολόγιο του σημερινού παρόχου σας. Υποθέστε ότι το 30% της κατανάλωσης σας θα είναι νυχτερινή στην δεύτερη σύγκριση.
Σημειώστε την συνολική χρέωση από τις δύο συγκρίσεις. Η διαφορά τους είναι η ωφέλειά σας (ετήσια) απο το νυχτερινό τιμολόγιο.
Θα πρέπει βέβαια να αφαιρέσετε το κόστος της εγκατάστασης (περίπου 30 ευρώ). Αυτό όμως θα είναι μια εφάπαξ δαπάνη ενώ η ωφέλεια από το νυχτερινό τιμολόγιο θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.
Πρέπει να έχετε υπόψιν ότι οι Προμηθευτές δεν έχουν κίνητρο να σας προσφέρουν νυχτερινό τιμολόγιο γιατί γι’ αυτούς η τιμή που αγοράζουν στην χονδρική δεν αλλάζει από μέρα σε νύχτα. Συνεπώς προτιμούν καταναλωτές χωρίς νυχτερινό γιατί το κέρδος τους είναι μεγαλύτερο. Το διαφημιστικό μήνυμα ότι προσφέρουν “ρεύμα φθηνότερο από τον νυχτερινό” είναι παραπλανητικό. Γιατί ακόμα και αν ισχύει, εξακολουθεί να είναι προτιμότερο, δηλαδή φθηνότερο, το δικό τους νυχτερινό. τιμολόγιο.

Πλέον υπάρχει δυνατότητα υποβολής τηλεφωνικών αλλά και ηλεκτρονικών αιτήσεων στον ΔΕΔΔΗΕ για τοποθέτηση μετρητή με χρονοχρέωση (νυχτερινό τιμολόγιο).

Οι καταναλωτές μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2111900500 ( ΔΕΔΔΗΕ) 07:00-19:00 τις εργάσιμες ημέρες ενώ τα απαραίτητα στοιχεία είναι ο Αριθμός Παροχής, το ΑΦΜ και ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Scroll to Top