Τι Συμβαίνει με το Ρεύμα; Το allazorevma.gr Ενημερώνει τους Καταναλωτές

Από την 1/1/24 θα υπάρχει μια πρόσθετη τυποποίηση των τιμολογίων τα οποία ήδη έχουμε και θα αναβιώσουν (αλλά δεν ξέραμε πως λέγονται). Θα έχουμε σταθερά τιμολόγια και μεταβλητά. Το Κράτος για να μας βοηθήσει να τα ξεχωρίσουμε τους έδωσε και διαφορετικό χρώμα. Μπλε τα σταθερά πράσινα και κίτρινα τα μεταβλητά.

 Τα σταθερά τιμολόγια (που ελάχιστοι καταναλωτές έχουν) είναι απλά. Σταθερή τιμή σε όλη την διάρκεια της σύμβασης.
 
Τα μεταβλητά θα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Η τιμή τους θα καθορίζεται στην πράξη με βάση τις τιμές δεικτών (με άλλα λόγια ρήτρες) και θα μπορεί να αλλάζει κάθε μήνα. Θα έχουμε δύο ειδών μεταβλητά τιμολόγια α) αυτά που οι ρήτρες είναι ιστορικές και β) αυτά που οι ρήτρες είναι προβλεπόμενες.
 
Τα μεταβλητά τιμολόγια μελλοντικής τιμής είναι αυτά τα οποία είχαμε συνηθίσει πριν την κρίση.  Ο Προμηθευτής αφού σας πωλήσει το ρεύμα, υπολογίζει το πόσο του στοίχισε βάζει και το περιθώριο του και σας χρεώνει.
 
Τα μεταβλητά τιμολόγια ιστορικής τιμής, μοιάζουν με τα αυτά που ίσχυαν την περίοδο της κρίσης (και θα ισχύουν μέχρι 31/12/23) για όλους τους καταναλωτές. Στα τιμολόγια αυτά, πριν καταναλώσετε το ρεύμα για τον επόμενο μήνα, ο Προμηθευτής δεσμεύεται να σας το πουλήσει σε μια τιμή και σας χρεώνει ανάλογα για τον μήνα αυτό.
 
Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι στα μεταβλητά τιμολόγια (είτε ιστορικής είτε μεταβλητής τιμής ) εξακολουθεί να απαγορεύεται η χρέωση ποινής πρόωρης αποχώρησης.
 
Τι προτείνει στους καταναλωτές το allazorevma.gr με βάση τα παραπάνω;
  • Ψυχραιμία: Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα επηρεάσει συνολικά την εξέλιξη των τιμών του ρεύματος και του φυσικού αερίου.
  • Επαγρύπνηση: Παρόλο που η γενική εξέλιξη των τιμών δεν θα επηρεαστεί, θα υπάρξει ένταση του ανταγωνισμού δημιουργώντας ευκαιρίες για σοβαρή εξοικονόμηση στην δαπάνη για ενέργεια των νοικοκυριών.
  • Ενημέρωση: Ο ευκολότερος τρόπος για να πετύχει κανείς την εξοικονόμηση είναι η επίκαιρη, αξιόπιστη και αντικειμενική πληροφόρηση. Το Διαδίκτυο είναι η προφανής πηγή και συγκεκριμένα οι ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών. Μεταξύ αυτών η παλαιότερη (από το 2015) και δημοφιλέστερη –  το allazorevma.gr

Η σύγκριση μας θα περιέχει όλα τα παραπάνω προγράμματα με πρόβλεψη της  χονδρικής τιμής ρεύματος για το 2024 για τον υπολογισμό της ετήσιας  δαπάνης των μεταβλητών τιμολογίων και θα ενημερώνεται έως την δεύτερη μέρα κάθε μήνα.
Για άμεση ενημέρωση μπορείτε να εγγραφείτε στην δωρεάν υπηρεσία του allazorevma.gr “εξατομικευμένης ενημέρωσης τιμών“

Scroll to Top