Το allazorevma.gr Αναβαθμίστηκε και Ομόρφυνε!

Το allazorevma.gr, η πρώτη ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών ρεύματος στην Ελλάδα, που υποστηρίζει τους Έλληνες καταναλωτές από το 2015 με ανεξαρτησία, αντικειμενικότητα και αξιοπιστία,  αναβαθμίστηκε, εμπλουτίστηκε και – θέλουμε να πιστεύουμε – ομόρφυνε.

 

Το allazorevma.gr ήταν πάντα πρωτοπόρο: Πέραν του ότι ήταν η πρώτη ιστοσελίδα του είδους της στην Ελλάδα, (λειτουργώντας εθελοντικά με βάση το θεσμικό πλαίσιο προηγμένων Ευρωπαϊκών χωρών  καθώς δεν υπάρχει ακόμα και τώρα τέτοιο στην Ελλάδα) μεταξύ άλλων αντιμετώπισε πρώτο το πρόβλημα των ρητρών στους λογαριασμούς, έδωσε πρώτο στους χρήστες του την δυνατότητα να φιλτράρουν τις επιλογές τους και εξακολουθεί να είναι το μοναδικό που τους δίνει την δυνατότητα να αξιολογούν τους παρόχους τους.

Θα χαρακτηρίζαμε όμως την σημερινή αναβάθμιση ριζική γιατί η ιστοσελίδα όχι μόνο βρίσκεται πλέον στο επίπεδο των καλύτερων αντίστοιχων ευρωπαϊκών αλλά – ίσως δυσκολότερο – διευκολύνει τον χρήστη να αντιμετωπίσει καλύτερα τις ιδιοτροπίες της ελληνικής αγοράς ρεύματος και φυσικού αερίου. Και βέβαια η αναβάθμιση έγινε με βάση την πολυετή εμπειρία από την εξυπηρέτηση των περίπου 850.000 μοναδικών χρηστών μας μέχρι σήμερα. Το νέο allazorevma.gr έχει σχεδιαστεί για να είναι πραγματικά φιλικό – πολύ φιλικό για τον χρήστη.

Ιδού μερικά παραδείγματα:

Το allazorevma.gr είναι πλέον και allazogazi.gr. Η ιστοσελίδα καλύπτει τώρα πλήρως την σύγκριση των προϊόντων φυσικού αερίου. Ειδικότερα συγκρίνει τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα – τα συνδυαστικά “πακέτα” ρεύματος και φυσικού αερίου που προσφέρουν οι Πάροχοι, δίνοντας συγχρόνως στον καταναλωτή την ευελιξία να δημιουργήσει αυτός το δικό του “πακέτο”.

Ο χρήστης της ιστοσελίδας έχει πλέον την δυνατότητα, καταχωρώντας μια φορά τα στοιχεία του, να εξοικονομεί χρόνο, καθώς το σύστημα θα τον υποδέχεται κάθε επόμενη φορά ενθυμούμενο ότι είναι φίλος και γνωστός.

Η διαφάνεια των υπολογισμών του allazorevma.gr έχει φθάσει πλέον στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. Ο χρήστης μπορεί να λάβει αναφορά για όλες τις παραμέτρους της σύγκρισης που έκανε –  και όταν λέμε όλες, εννοούμε όλες!

Η σελίδα καταχώρησης των δεδομένων κατανάλωσης εμπλουτίστηκε για μεγαλύτερη ακρίβεια και ευκολία και ανασχεδιάστηκε ώστε να διευκολύνει τον χρήστη να δοκιμάζει εναλλακτικά σενάρια (“what if”) για την κατανάλωσή του στην ίδια σελίδα. Τέλος τα εμπρός – πίσω!

Η εφαρμογή του συντελεστή επιβάρυνσης για ρήτρες άλλαξε για να δώσει μια πιο ρεαλιστική εκτίμηση. Μέχρι τώρα ο συντελεστής υπολογιζόταν με βάση ιστορικές τιμές. Στο νέο allazorevma.gr οι ρήτρες θα υπολογίζονται με βάση τις αναμενόμενες τιμές στο επόμενο διάστημα (6-12 μήνες) δηλαδή με βάση τις τιμές προθεσμιακών συμβολαίων στα Χρηματιστήρια Ενέργειας. Τα αποτελέσματα πλέον εμφανίζονται με σταθερή πρώτη επιλογή (by default) υπολογισμένα με την επιβάρυνση των ρητρών.

To allazorevma.gr έχει πλέον άποψη: Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων εστιάζεται στα προγράμματα που το allazorevma.gr εκτιμά ότι είναι τα καταλληλότερα για τον καταναλωτή. Παρουσιάζονται συνεπώς ως βασική επιλογή (by default) οι Προτάσεις του allazorevma.gr. Παράλληλα ο χρήστης εξακολουθεί να έχει την δυνατότητα να δεί τα αποτελέσματα όλων των προγραμμάτων για τα οποία η ιστοσελίδα έχει πρόσβαση σε δημόσια διαθέσιμα στοιχεία – όπως πάντα.

Τέλος, το allazorevma.gr προσφέρει πλέον την δυνατότητα στους χρήστες του να το αξιολογήσουν αυτοί. Μέσω της διεθνώς καταξιωμένης πλατφόρμας Trustpilot.

Τα παραπάνω είναι ορισμένες μόνο από της αλλαγές που θα δουν οι χρήστες του νέου allazorevma.gr. Εξερευνώντας το θα ανακαλύψουν περισσότερες- και πιστέψτε μας υπάρχουν και άλλες πολύ σημαντικές για την ποιότητα της ιστοσελίδας που δεν θα ανακαλύψουν εύκολα.

Με την ευκαιρία μην το ξεχάσουμε:  οι φίλοι μας που χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο για να έχουν πρόσβαση στην σελίδα μας (είναι τουλάχιστον οι μισοί), θα νοιώσουν ελπίζουμε καλύτερα στο νέο περιβάλλον. Ο ανασχεδιασμός έγινε και με την σκέψη μας σ’ αυτούς.

Υπάρχει όμως και κάτι που δεν άλλαξε στο allazorevma.gr. Η δέσμευση για ανεξαρτησία, αντικειμενικότητα και αξιοπιστία. Γιατί αυτοί είναι οι λόγοι της ύπαρξής του. Χωρίς αυτά, οι αναβαθμίσεις είναι άχρηστες στους χρήστες μας – και αυτό το γνωρίζουμε.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Scroll to Top