Το Πράσινο Τιμολόγιο θα Εκτοξευθεί τον Ιούνιο! Εκτός Εάν….

Η ιλαροτραγωδία του πράσινου τιμολογίου ανεβαίνει πίστα! Τον Ιούνιο, το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ (στο οποίο είναι ακόμα η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών) εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 30% ακριβότερο από ότι ήταν τον Μάιο. Από 106,6  θα πάει στα 138,1 ευρώ την μεγαβατώρα. Ο υπολογισμός αυτός γίνεται με βάση την φόρμουλα (δηλαδή τις ρήτρες) που έχει καθορίσει το κράτος. Η ακρίβεια του υπολογισμού εξαρτάται από την πορεία της χονδρικής μέχρι τέλους του Μάϊου – το allazorevma.gr εκτιμά ότι αυτή θα κλείσει στα 70 ευρώ την μεγαβατώρα (έναντι 61 τον Απρίλιο). Αν προσθέσουμε το πάγιο και τα ρυθμιζόμενα, η τιμή για ένα μέσο καταναλωτή θα ανέβει περίπου στα 23 λεπτά – αύξηση πάνω από 10% μέσα σε ένα μήνα.

Εκτός εάν….Υπάρχει ένας τρόπος που το κράτος μπορεί να διορθώσει τα πράγματα. Να δώσει εντολή στην ΔΕΗ να αυξήσει την έκπτωσή της στην βασική τιμή από 10% σε 30%. Να χρεώσει βασική τιμή 112 ευρώ την μεγαβατώρα για τον Ιούνιο από 144 τον Μάϊο. Μπορεί όμως το κράτος να δώσει τέτοια εντολή στην δεσπόζουσα στην αγορά επιχείρηση ηλεκτρισμού;(που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο;) Περιμένουμε με αγωνία να το μάθουμε.

Αν όμως οι καταναλωτές δεν θέλουν να εξαρτώνται από την ευσπλαχνία του κράτους, μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους επιλέγοντας τα σταθερά τιμολόγια που προσφέρονται από πολλούς παρόχους. Την καλύτερη εκτίμηση για την ωφέλεια τους από τα σταθερά  τιμολόγια θα την βρούν μόνο στο allazorevma.gr. Την μοναδική πηγή πληροφόρησης που παρουσιάζει μια ρεαλιστική εκτίμηση της δαπάνης για ρεύμα όχι τον επόμενο μήνα αλλά στο επόμενο 12μηνο.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Scroll to Top