Βάζουμε και το Ρεύμα στο Καλάθι του Νοικοκυριού!

Τα νοικοκυριά στη χώρα μας δαπανούν κατά μέσο όρο περίπου 312 ευρώ τον μήνα για τρόφιμα (και ποτά εκτός αλκοολούχων)*. Ένα καλάθι από αυτά προωθείται από την κυβέρνηση ώστε να περιοριστούν οι δαπάνες των καταναλωτών για τρόφιμα – που είναι είδη πρώτης ανάγκης.

Τα νοικοκυριά όμως καταναλώνουν και ρεύμα – βασική ανάγκη και αυτή. Η μέση μηνιαία κατανάλωση φθάνει κατά μέσο όρο στις 412 κιλοβατώρες*. Συνεπώς μηνιαία δαπάνη που μπορεί να κυμανθεί από 100 μέχρι 140 ευρώ τον μήνα**. 

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η δυνατότητα εξοικονόμησης από την επιλογή του φθηνότερου προμηθευτή ρεύματος είναι πιθανότατα ίση ή μεγαλύτερη από την επιλογή όλων των τροφίμων από το καλάθι της νοικοκυράς. Ενός καταναλωτής ρεύματος που αλλάζει από τον ακριβότερο στον φθηνότερο Πάροχο μπορεί να εξοικονομήσει μέχρι και 40 ευρώ τον μήνα. Είναι πολύ αμφίβολο αν θα εξοικονομήσει τόσα από τα τρόφιμα του καλαθιού – αν μάλιστα δεν θέλει να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα.

Η κυβέρνηση λοιπόν καλό είναι να βάλει και τo ρεύμα στο “καλάθι του νοικοκυριού”. Υπενθυμίζοντας συγχρόνως στους καταναλωτές ότι οι τιμές του ρεύματος, που παρά την γενναιόδωρη επιδότηση είναι αυξημένες κατά 30% σε σχέση με το 2021, είναι τώρα πιο διαφανείς – χωρίς ρήτρες – και η αλλαγή παρόχου ευκολότερη – χωρίς κανένα κόστος.

Αν το κράτος αδιαφορήσει, υπάρχει ευτυχώς το allazorevma.gr που από το 2015 βοηθάει τους Έλληνες καταναλωτές να επιλέγουν την φθηνότερη τιμή για το ρεύμα που καταναλώνουν.

*Ποσά από την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς για το 2021
** Με βάση τον Δείκτη Τιμών που καταρτίζει κάθε μήνα το allazorevmα.gr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Scroll to Top